Най-добър барман в света за 2018

Вторник, 09 Октомври 2018

Най-добър барман в света за 2018 стана австралиецът Орландо Марзо от ресторант Lume в Мелбърн. Той победи над 10 000 бармана от всички краища на света в състезание, обхващащо пет континента, шест месеца и безброй коктейли.

Титлата беше спечелена след четиридневно състезание в Берлин, в което бармани от 56 държави се бориха за световната титла в спонсорираният от Diageo WORLD CLASS Global Bartender of the Year, смятан за най-престижния конкурс за бармани в света.

На финала, на който Орландо Марзо стана първи, четирима претендента от САЩ, Австралия, Великобритания и Турция мериха умения, знания и нерви.

Лорън Моте, Diageo Global Cocktailian and WORLD CLASS съдия заяви: "Всички финалисти показаха най-доброто, но Орландо наистина беше на друго ниво. Аперитивът на Zacapa, който направи за предизвикателството"Before and After", беше един от най-добрите, който съм опитвал, както и начинът, по който си сдържаше нервите на финала в "Cocktail Clash" - за мен това е белега на истински барман от световна класа. "

Победителят ще пътува по света като представител на Diageo, като прави коктейли в екзотични и далечни места и журира в състезания. Той ще се присъедини и към най-добрите от бизнеса, като стана десетия член на Залата на славата на WORLD CLASS.

На състезанието България беше представяна от Пламен Памукчиев, победител в Националния финал на World Class Барман на годината 2018, който работи като барман в Travel Cocktails - първата българска пътуваща каравана за коктейли.

Пълен запис на финала на Diageo World Class можете да гледате тук

Избрано от винен рейтинг